Pages

4 kommenttia

Montako yötä jouluun?


Siinäpä kysymys, joka ainakin meidän perhessämme on ollut päivänpolttava. Nyt onneksi enää niin vähän, että laskeminen onnistuu lyhyelläkin matematiikan oppimäärällä ja ilman herra Ajaston apua: koko käsi eli viisi yötä. :)

Kuluneella viikolla sähköpostiini kolahti paitsi hyväksytty arvosana kognitiivisen psykologian lukemispäiväkirjasta myös tervetulotoivotus Akademisk svenska -kurssille. Viime vuodesta viisastuneena ilmoittauduin jo kesällä kun arvasin kurssin täyttyvän jo hyvissä ajoin ennen sen alkamista. Oli mukava bongata osallistujaluettelosta tuttuja nimiä aiempien kieliopintojen tiimoilta. Niihin osallistuminen on aina piristävää, aineopinnot etäopintoina kun tuppaavat olemaan kovin yksinäistä näpertelyä. Mitä taas minun ruotsinkielen taitooni tulee, niin heikoissa on kantimissa... Viimeksi olen kunnolla toista kotimaista puhunut vajaa kymmenen vuotta sitten, niin että pohjalta lähdetään. Täytyy varmaan vaihtaa autoradioon taustahälyksi jokin muu kanava kuin Voice tai Suomipop.

Niin, ja geropsykologian syventävä on edennyt ranskalaisista viivoista tuskin lainkaan. Tarkoitus olisi saada se valmiiksi loppuvuoden aikana niin, että geropsykologian kokonaisuus olisi valmis palautettavaksi heti alkuvuodesta ennen ruotsin aloitusta.

Villakoirat haukkuvat vielä iloisesti sänkyjen alla, pakolliset jouluostokset on sentään enimmäkseen hoidettu. Nekin pääosin netin kautta.

Lahjakasta loppuvuotta!

Toivottaapi

-Sanna-

3 kommenttia

Voi kyllä!

Hei,

aattelin vain kertoa että neljäs kerta toden sanoi. PSYA170LPK sai hyväksytyn arvosanan. :)

Terkuin,
-Sanna-

3 kommenttia

Taas syttyy valot tuhannet...

Hei, ja rauhallista kolmannen adventtisunnuntain iltaa!

Viikko on valunut sormien välistä nopeammin kuin sanonnan hiekka tiimalasissa. Lukemispäiväkirja geropsykologiasta on koneella valmiina, verkkotehtävän aineistoja olen tulostanut hieman lisää ja aloittanut asiaan kuuluvan ranskalaiset viivat -hässäkän. Suurin hankaluus on että aineisto tuntuu hetkittäin karkaavan käsistä: lähdeluettelon linkin takaa löytyy toinen linkki, joka taas johtaa edelleen, ja sieltä sitten löytyy taas jotain mukavaa klikattavaa.

Näin siis yleensä. Tällä kertaa olen pyrkinyt (ainakin vielä) pysyttelemään kohtuudessa. Jos tuntuu tehtävän edetessä jossain vaiheessa siltä ettei leivälle tule tarpeeksi päällisiä, niin katson vasta sitten uudemman kerran annettuja lähdesivustoja. Turha kerätä aineistoa pelkästään aineiston takia - vaikka sillä keinoin olo alkaa tuntua tooosi tehokkaalta. Valitettavasti se vain vie aikaa ja huomiota pois itse asiasta.

Aiemmista verkkotehtävistä viisastuneena olen myös saman tien kopioinut osoiterivin erilliseen word-dokumenttiin, ja numeroinut osoitteet sekä tulostamani sivun saman tien. Eipä tarvitse sitten miettiä, että mistäs osasta internetin ihmemaata tämä nyt sitten tulikaan kaivettua... Helpottaa elämää, varsinkin kun monissa lähteissä otsikkorivi on niin mittava ettei se tulostu paperin yläreunaan kuin osittain.

Ihan vielä ei ole joulu, mutta siitä huolimatta voi kuunnella Hauli Brosia.

-Sanna-

2 kommenttia

Odottavan aika on pitkä, sanotaan...


Hei,

kognitiivisen psykologian kestotehtävä tuli viimeinkin lähetettyä neljännen kerran, kera muutaman uuden sivun ja - yllätys, yllätys - uudistetulla käsitekartalla varustettuna. Nyt vaan sitten taas odotellaan ja syödään kynsiä.

Vaan jotta ei tulisi liikaa mietittyä miten tällä kertaa käy, lienee viisasta koota itsensä ja kirjoittaa valmiiksi geropsykologian lukemispäiväkirja. Siihenkin oli jollakin lapulla käsitekarttaluonnos olemassa, mutta missä paperi? Löytyy ehkä joulusiivouksen yhteydessä, tai sitten ei. Etsintöjen seurauksena löysin kyllä geropsykologian syventävää verkkotehtävää varten tulostamani artikkelit. Ne on nyt silmäilty läpi, täytyy lueskella vielä paria nettilähdettä ennen kirjallisia suoritteita.

Jos kohta lukemispäiväkirjat tuottavatkin hetkittäin tuskaa, niin verkkotehtäviin olen kehittänyt syvän intohimon. Ehdotonta parhautta on, ettei tarvitse metsästää kirjoja maailmalta vaan periaatteessa kaikki tarvittava aineisto on aina saatavilla. Suosittelen kokeilemaan, mikäli tämä suoritustapa on jäänyt tuntemattomaksi.

Toisen adventtisunnuntain kynnyksellä kannattaa muistaa, että joulu tulee vaikka komerot jäisivätkin siivoamatta.

Terveisin

-Sanna-