Pages


Tällä viikolla aion paneutua kvalitatiiviseen tutkimukseen. Kuuntelen kaksi minulta väliin jäänyttä Anu-Riina Svenlinin luentoa nauhalta ja kirjoittelen luennoista luentopäiväkirjaa. Luentojen kuunteleminen nauhalta on aivan mahtava tapa opiskella silloinkin, kun ei aina pääse kuuntelemaan luentoja paikan päälle.

Tämän viikon ensimmäinen työ on kuitenkin kvalitatiivisten tutkimusharjoitusten viime viikkoisen haastattelun purku ja reflektointi, joka on parityö. Katsotaanpa, mitä saamme aikaan ja kerron sitten lisää. Nyt vaan hieman taustaa :)


T. Susanna

btemplates

3 kommenttia:

Ulkka kirjoitti...

Jään mielenkiinnolla odottelemaan lisätietoja tuosta tutkimusharjoituksesta. Haastattelitteko toisianne vai kävittekö oikein jossain "ulkomaailmassa?"

Kuvan lisääminen oli kiva juttu! Ja nauhoitettu luento on todella kätevä ja joustava tapa hankkia tietoa ja opiskella. On se hienoa, että työssä käyvätkin voivat nykyään opiskella entistä joustavammin.

Tarja kirjoitti...

Olen käyttänyt tämän päivän myös luentojen kuunteluun, aivan mahtavaa että saa kotoa käsin kuunnella rauhassa nauhoitetut luennot. Olen siitä todella kiitollinen.
Tosin kvalitatiivinen tutkimus tällä hetkellä tuntuu tosi vaikealta. Pitää vain kuunnella vielä tarkasti ja miettiä uudelleen asioita :)
Kerron sitten kun asia aukenee :)))

Susanna Muhonen kirjoitti...

Tarja, on aivan totta että aihe on vaikea, mutta lupaan, että kyllä ne aukeavat sullekin :) Rauhassa vaan luentoja eteenpäin, niin alkaa kokonaisuus hahmottua. Onneksi nauhoitteilla on tuo kelausmahdollisuus :D joten voi vaikeita kohtia kuunnella uudestaan.

Lähetä kommentti