Pages

Nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni!!!

On ollut aivan upeaa seurata Susannan taivallusta opintiellä. Moista sinnikkyyttä ja ahkeruutta voin vain toivoa itselleni tällä hetkellä.


Ajattelin ensi töikseni, vuoden 2010 kunniaksi, ripittäytyä täällä blogissa, vaikka se onkin niin noloa...

Koko viime syksyn olin vain opiskelevinani ja karmea totuus on se, etten saanut yhtä ainutta opintojaksoa valmiiksi. Seuraavaksi sitten puolustelut ja ne kootut selitykset. Ainoa hyvä puoli on, että selitykseni eivät ole keksittyjä vaan tosia. Eli ensinnäkin työni vei melkoisesti energiaa koko viime syksyn. Työ oli haastavaa ja aika ei oikein tahtonut riittää kaikkiin tehtäviin. No tästä seurasi tietysti uupumusta ja lisäksi stressiä. Stressi taas pahensi psoriani ja olinkin sairauteni kanssa helisemässä koko loppuvuoden. Hakeuduin psoriasiskeskukseen kuntoutuskurssille ja joulukuussa vietin siellä mahtavat ja stressittömät 10 päivää. Loppuvuoden 2009 olenkin yrittänyt ottaa mahdollisimman rauhallisesti, jotta saisin taas voimia ja intoa muun elämän lisäksi myös opiskeluun, joka on minulle erittäin tärkeä asia elämässäni.

Kevätlukukauden aikana on siis aika mukava määrä hommeleita tiedossa. En kuitenkaan stressaa niiden vuoksi (yritän ainakin) vaan teen sen minkä pystyn enkä yhtään enempää. Psoria on yritettävä pitää kurissa, koska se on kivulias, kutiseva ja uuvuttava sairaus, ei pelkkä kosmeettinen haitta.

No, nyt on totisesti ryhdyttävä tekemään kirjallisia töitä, saatava opinnot alkuun ja mielellään myös loppuun. Onneksi on tulossa kaksi verkkokurssia, jotka toivon mukaan pitävät minut ruodussa.

Toivon kannustavia ja lohdullisia kommentteja, mikäli joku tämän tunnustukseni käy lukemassa.

Toivottelen sinulle terveyttä ja onnea vuodelle 2010! Muistetaan pitää huolta toisistamme ja itsestämme!

btemplates

3 kommenttia:

Susanna Muhonen kirjoitti...

Aina pitää muistaa pitää itsestään myös huolta. Kukaan muu ei sitä voi tehdä, kun jokainen loppukädessä itse. Sun selityksesi olivat erittäin hyviä ja nimenomaan eivät selityksiä vaan tosiasioita. Jokaiselle asialle on oma aikansa ja opiskeluille löytyy myös omansa. Mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa on. Sinulla on hyvä ja haastava työsi sosiaalityön alalla ja koulutuksesi on jo hyvä. Opiskele ihan rauhassa nyt perheopintojasi ja ennen kuin huomaatkaan ne ovat suoritettuina :) Nimittäin uskon, että nyt kevätlukukaudella saat voimia ja intoa enemmän. Toivon sinulle terveempää tätä vuotta 2010. T. Susanna

Ulkka kirjoitti...

Kiitos Susanna! Osaat aina sanoa jotain, joka rauhoittaa ja lohduttaa :)

En kuitenkaan halua varsinaisesti valittaa, sillä paljon vakavampiakin sairauksia on olemassa ja silti ihmiset jaksavat ja kestävät.

Terveyttä myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

PAKKO OTTAA!!
SPURDÖ SPÄRDE SPRÖLÖLÖÖÖÖ!!!!!11

Lähetä kommentti