Pages

Interdisciplinary Communication Skills (3 op)

Eilen sain sähköpostiini tervetulokirjeen englannin puhekurssille, jolle ilmoittauduin jo ihan alkusyksystä (vai oliko vielä kesää). Tänä lukuvuonna olen suunnitellut suorittavani englannin opinnot alta pois, etteivät jää tuonnemmaksi roikkumaan.
Syksyllä aloitin kielitaitoni vajavuuden (lue surkeuden) vuoksi englannin opintoni valmentavalla kurssilla, jotta jotenkin pääsisin kärryille. Valmentavan kurssin jälkeen suoritin pakollisen Academic Reading-kurssin. Selvisin molemmista varmaankin nippanappa, mutta olin erittäin tyytyväinen opettajalta saamastani kirjallisesta palautteesta. Opettaja oli huomannut, kuinka todella yritin kaikkeni kursseilla, vaikka tasoni onkin aika alhainen. Sen voinkin käsi sydämellä sanoa, että tosissani kurssit otinkin oppimisen kannalta. Muuten kyllä huumori kukki tunneilla, koska todellakin osasin nauraa itselleni ;) Valmistauduin joka kerta kurssille ja tein kovalla vaivalla vaaditut tehtävät, esitelmät ja esseet.
Suurin ongelmani englannissa on PUHUMINEN. Ja tuo ensikuussa alkava englannin kurssi Communication Skills on nimensä mukaisesti juuri puhekurssi. Opettaja (eri kuin edellisillä kursseilla) oli kirjoittanut englanniksi tervetulokirjeen kurssille osallistuville. Kirjeessä pyydettiin valitsemaan joku englanninkielinen kirja luettavaksi ennen kurssia. Kurssilla sitten voidaan jutella lukemistamme kirjoista. Onneksi kirjan ei tarvitse olla vaikealukuinen, vaan jokainen saa itse valita minkä tyylistä kirjoitusta haluaa lukea. Pitääpä käväistä kirjastossa.
Kurssilla puhutaan vain englantia joka kerta. Kirjeessä pyydettiinkin jättämään oma kielensä kotiin. Eli suomen kieli kotiin. Voi voi ;) Taitaa olla taas meikäläiselle kovana höpöttäjänä mahdoton juttu olla puhumatta suomea, kun muita kieliä en osaa ;:D Englanniksi olenkin tosi rauhallinen ja ujo ;)
Kurssin opetusta 0n 38 oppituntia ja kokoontumisia yhteensä 9. Kurssilla tulee kotitehtäviä ja lisäksi kurssiin sisältyy omaa alaa käsittelevä lyhyen alustuksen pitäminen, englanniksi tietenkin. kurssi alkaa 9.3. Viettelen sairauslomaa ainakin vielä 2 kuukautta toipuessani leikkauksesta, mutta jotta aika ei ihan tulisi pitkäksi, niin eiköhän tuo englanni kurssi kahdesti viikossa ole siihen pulmaan juuri sopiva "harrastus". Kerron sitten miten menee.
T. Susanna

btemplates

4 kommenttia:

Sanna Virolainen kirjoitti...

Sinulla on Susanna ihailtava ASENNE kielten opiskelua kohtaan, sillä pääsee pitkälle!

Susanna Muhonen kirjoitti...

Kiitos :) Valitsin jo kirjan luettavakseni englanninkurssia varten ja illalla aloitin lukemaan sitä nukkumaan mennessäni. Pääsin sivulle 2 :D Ei onnistu ihan iltalukemisena lukea, vaan ehkäpä ihan täysin virkkuna päiväsaikaan on parempi ;)

Chocobar kirjoitti...

That was so amazing. Kynect Gov

American Leather Jackets kirjoitti...

This is a great post and I enjoy the look of your blog very much. Thanks for sharing

Lähetä kommentti