Pages

Perheopinnot alkoivat

Perheopintojen johdatusluennot pidettiin lauantaina 3.10.09 Jyväskylässä. Seurasin luentoja kotikoneeltani täällä lounaisessa Hämeessä verkkovideona. Näkyvyys ja kuuluvuus oli melko hyvä. Jokusen kerran ääni ja kuva hävisivät, mutta kun napsauttelin videon uudestaan käyntiin, niin homma pelitti taas. Epäilen, että vika oli omassa koneessani, joka on hitaanpuoleinen eikä siis kovin tehokas ja nettiyhteyteni on vain yksimegainen laajakaista. Hienosti kuitenkin pysyin langoilla ja sain luennoitsijoiden sanoman mukavasti perille.

Moniviestimen verkkovideo toimi siis ihan mukavasti, mutta etäopiskelijan roolina oli olla passiivinen kuuntelija. Sosiaalityön perusopinnoissa käytettiin Adobe® Acrobat® Connect™ Pro Meeting -sovellusta, josta pidin todella paljon. Connect Pro Meeting mahdollisti etäopiskelijan osallistumisen oppimistilanteeseen monin tavoin. Opiskelija pystyi puhumaan, mikäli omisti mikrofonin sekä osallistumaan tilanteeseen kirjoittamalla tai vaikkapa äänestämällä. Sovelluksesta näki aina, ketkä opiskelijat ovat paikalla ja heille pystyi lähettämään ohjelman kautta viestejä myös yksityisesti ja tietenkin myös opettajalle. Web-kameran avulla oli myös mahdollista nähdä muiden opiskelijoiden kasvot. Kaikki edellä mainittu teki tilanteesta vuorovaikutuksellisen ja mahdollisti yhteenkuuluvaisuuden tunteen. Oppimistakin tapahtui eri tasoilla, koska pystyimme kommentoimaan ja kertomaan omia mielipiteitämme opiskeltavista asioista. Kannatan sydämestäni Connect Pro Meetingin tapaista sovellusta verkkoluennoille!

Perheopintojen luennot olivat totisesti LOISTAVIA. Opinnot vaikuttavat käytännönläheisiltä ja melko hyvin ymmärrettäviltä. Jokainen luennoitsija oli mielenkiintoinen ja heitä kuunteli oikein mielellään. Luennot tuntuivat liian lyhyiltä, olisin kuunnellut heitä jokaista erikseen vaikka koko päivän. Nyt päivän jakoi kolme eri luennoitsijaa. Luentojen aiheina olivat Jouko Huttusen perhe ja vanhemmuus käsitteenä ja ilmiöinä nykyajassa, Kimmo Jokisen sosiologinen perhetutkimus ja Kaisa Malisen perheiden psykologia. Lämpimät kiitokset teille kiinnostavista ajatuksista ja tiedoista!

Minulla on vielä tekemättä perheopintojen opiskelusuunnitelma eli HOPS, mutta yritän tehdä sen ensi viikolla. Johdatus perheopintoihin -kurssin suoritustapana on oppimistehtävä, jossa pohdiskellaan perheiden moninaisuutta ja muutoksia. En ole saanut tehtyä vielä mitään muuta perheopintojen eteen kuin luentojen seuraamisen, mutta minullapa on koko ensi viikko lomaa, joten uskon ja toivon, että pääsisin vihdoinkin tositoimiin ja saisin jotain paperillekin.

Olen ihmeissäni seurannut Susannan opiskeluvauhtia. Miten hän voikaan ehtiä kaiken? Työ, perhe, lähiopetus, kirjalliset työt, englannin opiskelu, sosiaalinen elämä ja vaikka mitä muuta lisäksi. Toivottavasti minäkin saan lomani aikana virtaa akkuihin ja koneen näpyttely muutoinkin kuin Facebookissa alkaa luistamaan.

Olisi kyllä todella mukavaa, jos JOKAINEN TÄÄLLÄ BLOGISSA VIERAILEVA HENKILÖ JÄTTÄISI JONKINLAISEN VIESTIN TAI TERVEHDYKSEN. Vuorovaikutuksen puute tekee ainakin minut hieman alakuloiseksi ja apaattiseksi. Pelkkä moin sanominen meille kirjoittajille jo piristäisi. Joten puhukaa meille!

Kiitoksin
Ulla

Tästä kuvasta huomaamme, että olen ollut keräämässä virtaa Loisto-konsertista.

btemplates

6 kommenttia:

Susanna Muhonen kirjoitti...

Ulla ystäväni, mulla on vain kuuden tunnin työpäivät, että sen takia mulle jää jonkin verran aikaa tehdä muutakin :D Tosin aika monta iltaa kyllä viikosta menee opikeluihin. Viikonloppuisin yleensä lataan akkuja perheen kera :)
Oon samaa mieltä tuosta vierailijoiden kommentoinnista, että kirjoitelkaa ystävät jotakin :) Ei sen niin kummallista asiaa tarvitse olla. Olisi vieläkin mukavampaa kirjoitella tänne blogiin, kun saisi jotakin viestiä kävijöistä. Palautetta on aina hyvä saada, vaikka olisi sitten vaikka negatiivistakin. T. Susanna

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Minulla menee työpäivään matkoineen yleensä noin yhdeksän tuntia ja usein vähän enemmänkin. Sen jälkeen ruuanlaittoa ja muita hommeleita ja sitten onkin yhtäkkiä taas jo ilta.

Uskon, että verkko-opinnot ovat minulle sopiva tapa opiskella, mikäli ne ovat aikataulutettuja. Olen tunnollinen, enkä halua myöhästellä tai lintsata, joten opinnotkin hoituisivat paremmin, kun on oikea aikataulu.

Voimia ja valoa syksyysi!

Terveisin Ulla

Tuija kirjoitti...

Aina säännöllisin väliajoin tulee käytyä katsastamassa miten teillä opinnot sujuu.
Mulla oli myös välillä aina ongelmia johdatusluentojen kuvan ja äänen kanssa. Psykologian osuus vielä kuuntelematta kun "joutui" lähtemään konserttiin kesken luennon :) Jatkakaahan kirjoittelua, mukavaa piristystä ja kannustusta kun voi lukea miten muilla!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Tuija!

Ehkäpä luentolähetyksen pätkiminen ja katkeaminen ei johtunutkaan omista laitteistani, kun sinullakin oli ongelmia. Tiedä sitten hänestä, kun tuo tekniikka ei ole vahvimpia puoliani.

Olemme siis suorittamassa samoja opintoja. Oletko päässyt hyvin jo vauhtiin opinnoissasi? Teetkö samanaikaisesti jotain muita kursseja? Olisi mukavaa kuulla lisää opiskelustasi.

KIITOS, ETTÄ KOMMENTOIT! Heti mieleni piristyi!

T: Ulla

Veera kirjoitti...

Meillä oli omassa koulussa pari verkkoluentoa toisesta koulusta. Niissä oli käytössä sama ohjelmasysteemi joka oli myös omasta mielestäni ihan kätevä. Nauhoitukset on tosiaan aika kivoja, kun voi sitten tarvittaessa kuunnella eri aikaan.

Tuija kirjoitti...

Hei!

Samaan aikaan yritän saada sosiaalityön perusopintoja, niiltä osin mitä hyväksiluvun jälkeen jäi suoritettavaksi. Parasta aikaa verkkolukupiiriä aloittelemassa Meeuwissen teoksesta.

Perheopintojen johdatuskurssin tehtävää olen aloitellut. Koittanut kirjallisuuslähteisiin perehtyä ja hahmotellut paperille ajatuksia tehtävän tekemisestä. Tuntuu olevan vielä hukassa tuo kirjoittamistaito, kuinka kirjoittaa järkevää, ymmärrettävää ja vielä tieteellistä tekstiä.

Lähetä kommentti