Pages

Pientä edistystä

Perheopintojen HOPSini on nyt melko lailla valmis. HOPSin tekeminen oli mielestäni helppo ja nopea pikku projekti. Jonkin verran aikaa vei opiskeluoppaasta löytyvien alajaksojen oppimistehtäviin tutustuminen ja niiden valitseminen. Valinnat tuntuivat vaikeilta, koska minua kiinnostivat kaikki kurssit ja tehtävät. Todella monta hyödyllistä kurssia oli pakko jättää pois. Valintaperusteita minulla oli kaksi: kurssin sisällöstä pitää olla mahdollisimman paljon hyötyä nykyisessä perhetyöntekijän työssäni ja osan kursseista halusin ehdottomasti tehdä verkkokursseina, koska kaipaan opiskelussa vuorovaikutusta toisten opiskelijoiden kanssa. Näin ollen suoritan kolme kurssia oppimistehtävinä ja kaksi verkossa.


Syyskuun alussa kirjoittelin, että kielenhuollon essee pitäisi tehdä lähipäivinä ja häpeäkseni on tunnustettava, että en ole vieläkään aloittanut sitä. Mielessäni tehtävä kummittelee kovastikin, mutta aina tuntuu olevan jotakin muuta tekemistä tai ehkäpä keksin vain tekosyitä. Aloittaminen on tosiaan aina minulle vaikeaa, mutta vauhtiin päästyäni into taas kasvaa ja tekstiä syntyy nopeasti. Olisi mukava kuulla, miten te toiset opiskelijat selviätte kirjallisisten töiden aloittamisesta ja tekemisestä, kun se on itselleni niin vaikeaa.


btemplates

8 kommenttia:

Susanna Muhonen kirjoitti...

Kirjallisten tehtävien aloittaminen on AINA yhtä haastavaa. Aluksi on ihan kerta kaikkisen kamalaa ja hirvittävää katsoa sitä tietokoneen valkoista pohjaa :( Mutta aina jostain kuin ihmeestä tehtävä on jossakin vaiheessa kas kummaa, valmiina :D Siks sitä jaksaa, kun tietää jo kokemuksesta, että kyllä se siitä. Usein kyllä ottaa aika koville. T. Susanna

Anita kirjoitti...

Minä yritän noudattaa näissä opinoissa entisen työtoverini periaatetta, että hommat tehdään heti pois, eikä jätetä roikkumaan. Niinpä minulla on kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien luentopäiväkirja jo tehtynä, vaikka palautus on vasta kuun lopussa. Lähettämättä se vielä on. Asiantuntijuus osio alkaa keskiviikkona ja siihen on nyt mukava paneutua, kun eivät tekemättömät työt paina :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva Anita, että kävit kommentoimassa täällä. Sulla on hyvä periaate ja hyvä että pystyt sitä noudattamaan. Itsellä on ollut sellainen tilanne, etten ole noin hyvässä aikataulussa pystynyt pysymään, mutta olen tyytyväinen itseeni että riittää kun saan asiat aikataulussa kuitenkin tehtyä. Tällä viikolla onkin juuri aika englannin kurssin ohessa paneutua kvaliluentojen päiväkirjaan. Kaksi luennoistakin on vielä kuunetelematta. Onnellisena oon sitten, kun päiväkirja on tehty. Aihe on onneksi sellainen, että uskon ettei tarvitse väkisin vääntää :) t. Susanna

Veera kirjoitti...

Tämä ei meinannut hyväksyä kommenttiani, toivottavasti ei nyt sitten tule melkein sama teksti tuplana.

Mulla on samoja ongelmia. Usein aloitan tekemään heti, mutta sitten se alkuinspiraatio katoaa ja teksti saattaa jäädä pitkäksi aikaa odottamaan. Luentopäiväkirjat on mielestäni helpoin tehtävämuoto, kun ne on puolipakko tehdä heti, kun muuten ne asiat unohtuu niin helposti jos jättää tekemisen viime tippaan.

Ulkka kirjoitti...

Mukavaa, kun Anita ja Veera kävitte täällä kommentoimassa. Kiva kuulla, että Anita hoitaa sutjakkaasti kirjalliset ja varmaan muutkin tehtävät. Minulla on paljon kauniita ajatuksia asiasta, mutta kun ne tahtovat myös jäädä ajatuksen tasolle eivätkä koskaan toteudu käytännössä. Minulla on juuri se paha tapa, että innostun kaikista asioista ja osa hommeleista jää sillä välin hautumaan pitkäksikin aikaa.

Kiitos Veera, kun kerroit omasta tyylistäsi, joka tuntui kovin tutulta. Paitsi että luentopäiväkirjankin tekeminen takkuilee minulla. Silti olen tavattoman innostunut ja kiinnostunut opiskelusta. Tosi omituista.

Tulkaapa taas kertomaan, miten opintonne edistyvät ja miten opiskelujutut ovat sujuneet.

Kuulemisiin!

best download software kirjoitti...

Itsellä on ollut sellainen tilanne, etten ole noin hyvässä aikataulussa pystynyt pysymään, mutta olen tyytyväinen itseeni että riittää kun saan asiat aikataulussa kuitenkin tehtyä. Tällä viikolla onkin juuri aika englannin kurssin ohessa paneutua kvaliluentojen päiväkirjaan.

movie watch online kirjoitti...

Mutta aina jostain kuin ihmeestä tehtävä on jossakin vaiheessa kas kummaa, valmiina :D Siks sitä jaksaa, kun tietää jo kokemuksesta, että kyllä se siitä

wordpress templates kirjoitti...

banyak juga komennya

Lähetä kommentti