Pages

Lintsari pyrkii palaamaan ruotuun


Hei taas lukijat!

Työpöytäni pursuaa kirjoja, papereita, muistilappuja, sanomalehtiä, kyniä, tulostuspaperia jne. Ulkopuolisen ihmisen silmissä huone näyttää varmaan ahkeran ja hieman kiireisen aikuisopiskelijan "pyhältä paikalta." Totuus on toisenlainen, mutta siitä asiasta tuli tilitettyä edellisessä kirjoituksessani. Tämän päivän teemana on lintsarin saattaminen uudelleen opintojensa yhteyteen!

Viikko sitten ajattelin ryhtyä ryhdistäytymään. Tuumin, että käynpäs ensin katsomassa Korpissa ja Optimassa, löytyykö sieltä ajankohtaista tietoa perheopinnoista ja etenkin verkkokurssien alkamispäivät sekä ilmoittautumisohjeet. Kirjautumissivuilla tuli tenkkapoo. Käyttäjätunnukset ja salasanat eivät millään muistuneet mieleen. Käytin aika tovin etsiskellessäni kyseisiä tietoja sähköpostistani ja noin kahdeksansadan tulosteen paperinipusta. Ei löytynyt. Ei niin mistään. Arvatkaa, nousiko tässä kohtaa hiki pintaan, niin vaivalloiselta opiskelun jatkamisyritykseni tuntuivat. Sitten tajusin, että olen vaihtanut tietokonetta pari kuukautta (!!) sitten ja kaikki vanhat sähköpostit ja automaattiset kirjautumistiedot ovat vielä tallella vanhassa koneessani, joka onneksi oli vielä apupöydällä toimintavalmiina. Olin nero! Kirjautumiset onnistuivat ja opiskelijan identiteettini eheytyi jo hieman. Mitään uusia, omiin opintoihini vaikuttavia asioita en sivuilta kuitenkaan löytänyt, enkä myöskään tietoja verkkokursseista.

Seuraavaksi ryhdyin etsimään tulosteiden joukosta "Äitiyden arki ja perhesuhteet äitiyden alussa" -luennon tehtävänantoa. Ei löytynyt. Olen nyt viikon aikana plarannut ne paperit läpi ainakin kolme kertaa, mutta eipäs ole näkynyt. Kuitenkin olen aivan varma, että ne paperit ovat juuri siinä pinossa.

Voi olla, että olen mielestänne täysi tunari ja toivottomista toivottomin opiskelija, mutta lupaan tiukentaa otettani. Vauhtiin päästyäni olen ainakin omasta mielestäni lähes esimerkillinen opiskelija: tiedonjanoinen, pohdiskeleva, innokas, aktiivinen ja vastuuntuntoinen. Hämäläisten hitaus ei ole tuulesta temmattua, mutta kunhan kone lähtee lopulta käyntiin, se hyrrää tasaisen varmasti ja matka edistyy kuin amatööritason kestävyysurheilijalla. (saatte miettiä mielessänne, mitä tuo kuvannollinen ilmaisu voisi käytännössä tarkoittaa: sisukkaasti mutta ontuen vai miten:) Huomenna olen koko päivän Riihimäellä alueyhdistyksen kokouksessa, mutta sunnuntaina minä sitten aloitan.

Lopuksi pari kysymystä, joihin voisi vastata joko opettaja tai opiskelija, jos tietoa löytyy:

1. Milloin perheopintojen kevään verkkokurssit pidetään?

2. Missä ja milloin verkkokursseille ilmoittaudutaan?

3. Onko saatavilla mitään uutta tietoa sosionomi AMK:n hyväksiluvuista sosiaalityön kandidaatti - tai maisteriopinnoissa? Eli onko tulossa yhtään helpotusta? Kysymykseni liittyy siihen alkusyksyn 2009 sähköpostitiedotteeseen, jossa kerrottiin sosionomi AMK -tutkinnon rinnastamisesta alempaan korkeakoulututkintoon. Onko kukaan saanut uutta tietoa asiasta?

Lämpimin talviterveisin:

Nimimerkki:
"Opiskelijan identiteettini on pieninä palasina ties missä samoin kuin Voldemortin sielu oli pieninä palasina hirnyrkeissä"

btemplates

4 kommenttia:

Ulkka kirjoitti...

Olen tässä miettinyt, että olemme Susannan kanssa vastakohtaisuuksien aikuisopiskelijat: kuin Jekyll ja Hide, kuin Rokka ja sotamies Sus, kuin Ohukainen ja Paksukainen, kuin Arnold Schwarzenegger ja Danny DeVito, kuin Tom Cruise ja Dustin Hoffman, kuin Touho Ankka ja Superman. :D

Susanna Muhonen kirjoitti...

Ihana kirjoitus ja voi rakkaus, tuo sun lisäkommenttis oli hauska :D Tosin se ei pidä paikkansa ;) Uskon, että kun alat tarmolla opiskelemaan, niin mulla tulee samanlaisia tuntemuksia sua kohtaan. Osaan nimittäin olla välillä laiskiaisten kunkku ;) Useinmiten vaan harrastan laiskiaistouhuja kotitöissä :D Jätän niitä väliin ja delegoin lapsille ;)

Sanna Virolainen kirjoitti...

Sosionomi -tutkinnon rinnastaminen kandin tutkintoon on vielä iso kysymysmerkki. Ainakaan käytännöntason kysymyksiin ei olla vielä päästy. Lohdullista asiassa on se, että rinnastamista ja siihen liittyviä asioita halutaan miettiä valtakunnan tasolla, pyrkimys on siis yhtenäisiin linjauksiin eri yliopistoilla. Mutta siksi tämä kestääkin kun osapuolia on paljon ja yhteisymmärrykseen pitäisi päästä. Tällä hetkellä avoimessa yliopistossa sosiaalityötä opiskelevia kehotetaan keskittymään sosiaalityön pääaineopintoihin (perus- ja aineopintoihin), niitä ainakin tulevaisuudessakin edellytetään maisteriksi haluavilta.

Ulkka kirjoitti...

Kiitos vastauksesta!

Lähetä kommentti