Pages

Please ;)


Tämä viikko oli aika englantipainotteinen opiskeluviikko. Puhekurssi englannissa alkoi ja oli kaksi kertaa nyt ensimmäisellä viikolla. Seuraavilla viikoilla se onkin pääasiassa vain kerran viikossa. Ensimmäisellä kerralla opettaja kertoi kotimaastaan englannista ja esitteli kurssin päämääriä ja tulevia tehtäviä. Toiselle kerralle tuli tehtäväksi perehtyä johonkin lehtiartikkeliin, joista sitten keskusteltiin tunnilla.
Englantilaiset ovat puheeltaan, äänensävyiltään ja ilmeiltään erilaisia, kuin suomalaiset. Suomalaisen on jonkin verran hankalaa käyttää puheessaan "please", "thank you" ym. "pikkusanoja" ja niitä opettelimme myös. Äänenpainoon on kiinnitettävä huomiota ja suomalaisen mielestä ehkä hieman tulee mieleen yli-ilmehtiminen. Eihän suomalaisen suu korviin asti edes nouse ;)
Lauantaina olin kuuntelemassa Vesna Leskosekin luennon "Eu-social policy with emphasis on poverty and social exclusion". Luennoitsija oli Ljubljanan yliopistosta Sloveniasta. Englannin ymmärrykseni on niin vajavainen, että en ymmärtänyt läheskään kaikkea, vaikka luennoitsija puhuikin ihan selkeästi. Sosiaalialan sanasto onkin tosin minulle outoa englanniksi, että ei ole ihmekään. Onneksi Virolaisen Sanna oli lähettänyt luentomateriaalin jo edellisenä päivänä sähköpostilla, että ehdin hieman suomennella luennon dioja. Tekemällä viiden sivun luontopäiväkirjan luennosta, saan korvattua yhden kirjan tentittävästä kirjapaketista. Toki valitsin korvattavaksi englanninkielisen kirjan. :) Onneksi luentopäiväkirjaan voin käyttää materiaalia myös suomeksi. EU:n asiakirjathan on jokaisen jäsenmaan kielillä.
Jotta ei ihan olisi mennyt viikko englanniksi, niin olen myös tehnyt jonkin verran tällä viikolla etiikan-luentoihin liittyvää esseetä, jossa käsitellään kriittistä pohdintaa. Siihenkin tosin käytettävää englanninkielistä materiaalia piti ensin suomentaa päivätolkulla. Joten, pakkohan tuota englantia on pikkuhiljaa opittava, vaikka onkin kova pää :DD
Susanna

btemplates

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Samaiselle Vesna Leskosekin luennolle pyyhälsin minäkin junalla Oulun suunnalta ja motivaattorina juurikin tuo yhden kirjan korvaaminen.=)

Todellisuudessa luento oli oikeinkin positiivinen yllätys ja avartava Vesnan terävine ajatuksine; kaikkea tietoa ei aina löydä asiakirjoista ja tutkimuksista. Eli tässä mielessä reissu oli muutakin kuin pieni irtiotto kotielämästä ja pikkuneitien hoidosta. Moni tuttu kyllä huokaili, että kaikkea sitä äiti-ihmisen täytyykin harrastaa..Junamatkustaminen on minusta kyllä aina ollut mukavaa sekin - junassa myös tuo luentopäiväkirjakin melkein valmistui.

Tsemppiä sinulle enkun opiskeluun! Etteikö muka korviin asti nouse!!=)Minä luulen, että tutkin jossakin vaiheessa korvaavuuksia aikaisemmin oppimastani.

Ja kiitos, Susanna, vielä autokyydistä juna-asemalle! Toivottavasti tavataan taas!
terkuin Ulla minäkin

josef66 kirjoitti...

Kiitos viestistäsi, Susanna! Kuulostaa siltä, että sinulla on ollut hyvin englantipainotteinen viikko opiskelun suhteen. On hienoa, että olet päässyt harjoittelemaan englannin kieltä sekä puhe- että kirjoitustaidon osalta eri kursseilla ja luennoilla. Vaikka kielen oppiminen voi olla haastavaa, varmasti pikkuhiljaa kehityt ja saavutat tavoitteesi. On myös hyvä, että olet saanut apua luentomateriaalien suomentamiseen ja että voit hyödyntää materiaalia myös omalla äidinkielelläsi. Jatka vain ahkerointia, ja pian huomaat varmasti edist

Pickleball Hand Signals

Lähetä kommentti