Pages

Kadonnutta aikaa etsimässä


Havahduin huomaamaan kuinka pari viikkoa on jotenkin ihmeellisesti vain kulunut johonkin. Ihan kohta on marraskuu, ja aika viritellä ulkovaloja.

Opinnolliselta kannalta katsottuna edistys on ollut olematonta. Geropsykologian lukemispäiväkirjaan on tullut muutama sivu lisää ns. vuodatusta jonka pohjalta onkin sitten hyvä joskus (paljon) myöhemmin lähteä pohtimaan sellaista hallitumpaa kokonaisuutta. Niin, ja tulin ilmoittautuneeksi Tieteellisen toiminnan perusteet -kurssille, koska sen aikataulu tuntui sopivan hyvin meikäläisen mentaliteetille: kokonainen vuosi aikaa työstää kolmea opintopistettä, eli aikaa on ylenpalttisesti - jättää tehtävä sitten viime hetkellä.

On minulla toki ollut yksi hyväkin syy jättää puurtaminen vähemmälle: luin Juha Hakalan kirjan Pakattu aika. Aloittaessani en tiennyt mitä teokselta odottaa, ja ensimmäiset sata sivua menivätkin odotellessa että joko se asia kohta alkaa... Ja missä ihmeessä ovat lähdeviitteet? Tässä vaiheessa syttyi oivallus, ja varsinkin viimeiset kuutisenkymmentä sivua hihittelin sitten itsekseni. Vaikeaa asennoitua professoriin joka ei kirjoita kuivakkaan asiallisia. Kaikkinensa kirja, jota sen näennäisestä kepeydestä huolimatta ei parane lukea ahmimalla, vaan pieninä paloina jotta asioita ehtii pureskella kunnolla. Suosittelen lämpimästi, pukinkonttiainesta, kestää toisenkin lukukerran.

Ulkona voi olla kylmää ja märkää, mutta kirjan kanssa on mukava käpertyä vaikka sängyn lämpimään.

Palaillaan taas tuonnempana!

-Sanna-

btemplates

6 kommenttia:

Ulkka kirjoitti...

Kiitokset vinkistä Sanna! Taidan tosiaan lukea tuon Pakatun ajan. Kävin netissä katsomassa, miten kirjaa esitellään ja täytyy sanoa, että kiinnostavalta vaikutti. Olen "pakon edessä" ryhtynyt rajaamaan tekemisiäni ja opettelemaan kiireettömämpää ja joutilaampaa elämää. Vinkit tulevat tarpeeseen, sillä luterilainen omatuntoni ei välttämättä aina anna lupaa myös nauttia lepäämisestä ja hitaasti elämisestä :)

Näin kirjaa esiteltiin:

"Kirja tarjoaa vinkkejä arjen hallintaan, kiireen eliminointiin, onnellisen elämän olemukseen, pinnallisen tiedon ongelmiin ja tavaran runsaudesta koituviin alituisiin valinta- ja tilaongelmiin. Löydä kiireetön, leppoisa ja omista lähtökohdistasi perusteltu elämäntapa!"

SannaK kirjoitti...

Hei Ulla!

Kepulais-kristillisen kasvatuksen tuloksena koen itsekin jatkuvasti tunnontuskia tekemättömistä töistä. :)

Oman pakollisen pysähtymiseni aikana luin paljon Tommy Hellsteniä, ja Hakala puhuu pitkälti samoista asioista mutta hieman eri näkökulmasta. Suosittelen siis myös Hellsteniä (esimerkiksi Saat sen mistä luovut), mikäli uskonnolliset viittaukset eivät tunnu liian ahdistavilta. Hellstenhän on alkujaan teologi.

Oikein rauhallista ja mukavaa "hidasteltua" adventin odotusta sinulle!

-Sanna-

Ulkka kirjoitti...

Hassu juttu. Mä just luen tuota Saat sen mistä luovut -kirjaa!

SannaK kirjoitti...

Hauska yhteensattuma tosiaan! Mutta kirja on hyvä. :)

Merina kirjoitti...

Tim Hortons Canada offers an Iced Coffee with French Vanilla for $1, who participated in the telltims survey on the official survey page telltims.ca.

patesmayi kirjoitti...


Thanks in favor of sharing such a pleasant thinking, article is pleasant, thats why i have read it completely. bald fade haircut

Lähetä kommentti