Pages

Jee, jippii :)


Tiedän, että kommenttejani englannin kurssista on jo odotettu, kun se loppui jo viime tiistaina. En vaan millään oo ehtinyt kirjoittaa tänne, joten nyt on aika korjata tilanne.

Viime maanantaina ja tiistaina oli viimeiset kurssi-illat. Ohjelmassa oli esitelmien pitäminen ja uskon, että muitakin jännitti, vaikka suurimmalla osalla kurssilaisia oli kyllä homma todellakin hallussa.

Olisin halunnut pitää oman esitelmäni heti maanantaina, mutta koska oli tentti-ilta samaan aikaan, niin tentin yhden sosiaalityön kirjapaketin, enkä millään olisi suoraan sanoen samana iltana kyennyt suoriutumaan sekä tentistä, että esitelmästä. Onneksi kuitenkin ehdin kuulla osan sen iltaisista esitelmistä, vaikka suuresti harmittaakin, että kaksi jäi kuulematta. Tosin kuunneltuani toisten esitelmiä, tuli vahvemmasti sellainen olo, että mitenkähän selviän moisesta tilanteesta omalla vuorollani. Jotenkin kummasti kun vieraalla kielellä esiintyminen jännittää, vaikka suomeksi voin kyllä esiintyä.

Tiistaina pidin oman esitelmäni heti ensimmäiseksi, että pääsin eroon mokomasta ;) Oli sitten helpottavan ihanaa kuunnella muiden esityksiä kun oma oli takanapäin.

Koko kurssin ajan olin vain haaveillut kurssin suorittamisesta, eikä arvosanaksi ollut todellakaan haaveena 1 suurempi. Saimme suulliset arvioinnit heti silloin tiistaina ja hämmästykseni oli todellakin suuri, kun opettaja kertoi antavansa minulle arvosanaksi 2. Onhan nimenomaan englannin puhuminen minulle niin haastavaa ja tämä kurssihan oli puhekurssi. Opettaja oli kuulemma ymmärtänyt puhettani hyvin (tosin en paljoa puhunut) ja kertoi minun vastanneen tarvittaessa hänen kysymyksiinsä jne. Kertoi hän toki myös puutteistanikin esim. että puheestani puuttuvat artikkelit. Olin aivan innoissani, kun hän kertoi, ettei se 3 ollut niin kovin kaukana ja vaatisi vaan treenaamista. Rohkaistuin ja tulin niin iloiseksi noista mukavista sanoista, että jospa jossakin vaiheessa menenkin vielä jollekin englanninkurssille ja tosissaan treenaan itseni puhumaan kunnolla (paremmin) englantia.

Nyt kurssin loputtua täytyy sanoa, että kurssi oli valtavan hyvä ja loppujen lopuksi viimeisillä kerroilla jopa vapauduinkin hieman, vaikka kurssi ei minulle tavallaan mikään onnen hetki ollut. Kaikesta selviää, kun vaan tahtoo. Nyt on pakolliset englannin opinnot suoritettu kandin tutkintoa varten. Suosittelen teille, jotka ette vielä ole kurssia suorittaneet, että rohkeasti vaan mukaan seuraavalla kerralla, kun kurssi järjestetään. Elossa siitä selviää :DD

Kiitos valtavasti opettaja Mairille ja kivoille opiskelukavereille. Ainut asiat, joka jäi "vaivaamaan" oli se, että puheliaana ihmisenä olisi ollut kiva keskustella enemmän opettajan kanssa, jos olisin osannut ilmaista itseäni. Paljon jäi sanomatta...

T. Onnellinen Susanna

btemplates

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Congratulations, Susanna! Asenteesi on kyllä ihan lyömätön: "Kaikesta selviää, kun vaan tahtoo." Ihailen ja nostan hattua! On kyllä tosi riemukasta lukea positiivisella asenteella maustettuja juttujasi - työ tiskin tällä puolen saa aina silloin uudenlaisen ripauksen innostusta ja iloa. Menestystä ja tsemppiä edelleen opinnoissasi! t. Teija R. avoimesta

Susanna Muhonen kirjoitti...

Kiitos :) Tuli vieläkin positiivisempi mieli kommentistasi ;)
T. Susanna

Chocobar kirjoitti...

Onnittelut Susanna kurssin suorittamisesta ja positiivisesta palautteesta! On hienoa kuulla, että suoriuduit esitelmästäsi hyvin ja sait rohkaisevaa palautetta opettajalta. Englannin puhuminen voi todellakin olla jännittävää, mutta näytit pystyväsi siihen mainiosti. On myös mukava kuulla, että kurssi oli lopulta hyvä kokemus ja että harkitset jatkossakin englannin opiskelua. Jokainen askel vie eteenpäin, ja kuulostat jo motivoituneelta jatkamaan!

maxim web time clock

Lähetä kommentti