Pages

Esittelyni

Hei. Olen 37-vuotias perheenäiti, joka on innostunut opiskelusta. Vuonna 2005 ajattelin alkaa kouluttautumaan ihan eri alalle, jolla aikaisemmin työskentelin. (Kotiäitinä olin ollut kymmenisen vuotta.) Koulunkäyntiavustajan ammattitutkinto kiinnosti ja se olikin lyhyt koulutus, josta sain nopeasti ammatin. Valmistuin 2006 kesäkuussa ja sain heti heinäkuussa töitä. Tällä hetkellä työskentelen vaikeasti vammaisten lasten/nuorten parissa.

2006 syksyllä aloin suorittamaan avoimessa yliopistossa erityispedagogiikan perusopintoja, koska halusin tietoa syventävämmin, mitä koulunkäyntiavustajan koulutus sisälsi. Innostuin niin kovasti tästä avoimen yliopiston opiskelumahdollisuudesta, että heti suoritettuani "erkan" perusopinnot, otin perheopintojen perusopinnot. Vielä tässä vaiheessa en tiennyt, mikä minusta tulee "isona", mutta jossakin vaiheessa perheopintoja mieleeni tuli kirkkaasti, että sosiaalityötä minun kuuluu alkaa opiskelemaan. Ja siitäpä sitten sosiaalityön perusopintoihin seuraavaksi.

Sosiaalityö tuntui heti alkuunsa erittäin mielenkiintoiselta, vaikkakin haastetta oli perusopinnoissa huomattavasti enemmän kuin erityspedagogiikan ja perheopintojen perusopinnoissa oli ollut. No ei se mitään. Haasteet on vaan tarkoitettu ylitettäviksi :) Nyt syksylle jäi vielä hieman suoritettavaa perusopinnoista, mutta samalla aloitan aineopinnot. Johdatusta psykologiaan (4 op)ajattelin suorittaa osana yleisopintoja. 3 op Tietoverkot työvälineenä on jo suoritettuna yleisopintoihin. Sitä suosittelen lämpimästi kaikille heti aika alkuvaiheissa opintoja, koska se antaa paljon tietokoneen käyttötaitoja, joita tarvitaan opintotöitä tehdessä. Opintojen tekemistä helpottaa huomattavasti, jos on tietokoneen käyttötaidot kunnossa.

Ja tähän väliin tunnustus ;) Kielten oppiminen on ollut minulle aina erittäin haastavaa. Aloitan englannin opinnot nyt syksyllä. Koen tarvetta aloittaa englannin mahdollisimman alkeista, joten suoritan ensin valmentavan kurssin, ennen varsinaisia kursseja. Mielessäni on hieman epäilyjä itseäni kohtaan. Miten käy, kun aineopinnot ovat varmasti jo aikaa vieviä ja täytyy tuo englanti saada suoritettua. Toki taas ikuisena optimistina tiedän, että kyllä se siitä, kun näkee kovasti vaivaa. Mitään ei saa tekemättä töitä.

Tiedän, että vuodesta tulee haasteellinen töiden, perheen ja opintojen yhteensovittamisessa, mutta avoimen yliopiston opiskelumahdollisuudet ovat hienot. Opinnoissa on erilaisia suoritusvaihtoehtoja, joten erilaiset oppimistyylit on otettu huomioon. Opintoja voi tehdä juuri siihen tahtiin, kun omissa rahkeissa on varaa. Jos välillä tulee paussin aika, se sitten on otettava. Asiat on aina muistettava laittaa tärkeysjärjestykseen ja jokaisella varmasti tulee tilanteita, jolloin pieni löysääminen on paikallaan. Yksi tärkeimmistä motoistani on: "Asioilla on tapana järjestyä" :)

Näistä kaikista opinnoistani tulen syksyn mittaan kirjoittelemaan näillä sivuilla. Toivon, että opinnoissani kokemani haasteet ja onnistumiset antavat edes jollekin puhtia opintoihin.
Voi kun mua jänskättää tuleva opintovuosi :)

Ihanan haasteellisia opintoja teille kaikille toivottaen.
Susanna Muhonen

btemplates

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Susanna!
Esittelyäsi oli mukava lukea ja tunnistin samanlaisia "oireita" myös itsessäni. Minä kirjoitan myös esittelyn, ehkä jo tulevana viikonloppuna. Toivottelen sekä voimia että riittävästi aikaa opintoihisi. Intoa varmaankin sinulla riittää! Täällä blogissa kuulemmekin mukavasti miten valitsemallamme koulutiellä kulkee...

Ihanaa syyskesän aikaa sinulle toivottelee Ulla

LisaCB kirjoitti...

That was so amazing. Mynordstrom Portal

Lähetä kommentti