Pages

Hieman lisää perheopinnoista

Perheopintojen perusopinnot olivat mielestäni erittäin hyvä paketti siitä, mitä nykyajan perhe (perheet) on. Opinnoissa perehdytään perheen rooliin yhteiskunnassa. Nykyajan perheillä on usein suuria haasteita pärjätä arjessa yhdistäen työ, perhe ja muu yhteiskunnallinen osallistuminen.

Perheopinnoissa perhettä tarkastellaan monelta taholta eri tieteenalojen näkökulmista. Itse suosittelen perheopintoja (25 op) kaikille, jotka haluavat tietoa nykyajan perheistä ja haluavat esim. työhönsä näkökulmia ja työkaluja toimia perheiden kanssa yhteistyössä.

Tutkintotavoitteisesti opiskeleville perheopinnot sopivat hyvin sivuaineopinnoiksi. Itse olen suorittanut perheopinnot juuri toisena sivuaineopintona.

Perheopinnoissa on useita eri suoritusvaihtoehtoa, joten opiskelijat voivat toteuttaa erilaisia oppimistyylejään :)

btemplates

4 kommenttia:

Ulkka kirjoitti...

Kiitokset Susanna tästä lisävalaistuksesta. Odottelen jo kärsimättömästi perheopintojen alkamista. Tosin järkevämpää kai olisi nauttia siitä, että on edes muutama viikko vuodessa sellaista aikaa, jolloin ei ole kirjallisia tehtäviä, muuta opiskelua tai rästitöitä, mutta ei tämä helppoa ole.

Susanna Muhonen kirjoitti...

Minä odottelen aivan valtavasti sos.työn aineopintojen ja niiden englannnin opintojen alkua :) Tiedän kyllä, että niitä opiskeluja kyllä riittää niin, että kohta ei tosiaan vapaa-ajan käyttöongelmia ole. Kai sitä nautii jotenkin siitä, kun on koko ajan joku tuli hännän alla :D Onnea sulle perheopintoihin, ne tosiaan ovat mukavat opinnot. :) Kerroppa sit heti kun opinnot alkavat, minkälaiset tunnelmasi ovat.
T. Susanna

Sara kirjoitti...

Päädyin blogiinne Blogilistan kautta. En ole koskaan aikaisemmin kuullut tällaisesta blogista, joten kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta. Täytyykin laittaa Pääsykoeblogiin suositeltavien blogien listaan! Itse opiskelen Tampereen yliopistossa, mutta samalla myös Turun avoimessa yliopistossa. Turku nimittäin tarjoaa sellaisia opintoja, joita Tampereella ei ole. Aloitan syksyllä kulttuurihistorian aineopinnot verkko-opintoina, joka on erittäin joustavaa! Itse kun en pääsisi paikanpäälle Turkuun.

Antoisaa opiskelua teille molemmille!

Ulkka kirjoitti...

Hei Sara!

Mukavaa, kun piipahdit täällä uunituoreessa blogissamme. Olen vahvasti kanssasi samaa mieltä siitä, että verkko-opinnot antavat mahtavia mahdollisuuksia työssäkäyville, pitkämatkalaisille tai jos muusta syystä lähiopinnot eivät oikein elämäntilanteeseen sovellu.

Olen tässä etsiskellyt kotipaikkakuntani lähellä olevaa avointa yliopistoa, jossa voisin opiskella sosiaalityön aineopinnot ja Turku olisi matkojen takia hyvä vaihtoehto.

Oikein paljon onnea ja voimia opintoihisi. Käyhän taas kertomassa meille kuulumisiasi, mikäli aikaa liikenee. Minua kiinnostaa kovasti sekä Turun että Tampereen kuulumiset, sillä kyseiset kaupungit ovat Hämeenlinnan ohella todennäköisimmät paikkakunnat, joissa tulen opintoja suorittamaan sitten tulevaisuudessa.

Kuulemisiin ja kuulaita syyspäiviä toivotellen:
Ulla

Lähetä kommentti