Pages

Kysymyksiä Susannalle perheopinnoista

Aloitteleva perheopintojen opiskelija kysyy kokeneemmalta:

  1. Teitkö yhtään verkkokurssia ja jos teit niin mitä pidit suoritustavasta?
  2. Onko verkkokursseilla sama kirjallisuus kuin tenteissä?
  3. Miten perheopinnot arvostellaan? 1-5 vai miten?

Tässä tuli nyt pari asiaa, joihin toivoisin sinulta lisävalaistusta. Kaikki muukin lisätieto on tervetullutta!

Ulla

btemplates

2 kommenttia:

Susanna Muhonen kirjoitti...

Yhden verkkokurssin suoritin. Aluksi ajattelin, että verkkokurssi on vaikea tapa, mutta kun uskaltautui osallistumaan yhteen, niin osallistuisin uudelleenkin. Kiva suoritustapa, jossa jokainen osallistuja antoi ajatuksiaan ja mielipiteitään aiheiden puitteissa. Mielestäni erittäin hyvä oppimistapa, jossa toki joutuu sitoutumaan viikottain annettuihin tehtäviin ja aiheisiin. Jokainen opiskelija teki oman osansa, josta sitten kaikki oppivat :)

Kirjallisuudesta en osaa sanoa, onko samoja kirjoja minkä verran. Ainakin tuosa yhdessä, jonka itse suoritin, sai valita mistä kirjallisuudesta teki pohdintoja, tiivistelmiä yms. Ehdottomasti kannattaa yksi verkkokurssi kokeilla. Tavallaan helppo suoritustapa, jos pystyy hieman sitoutumaan ajankohtiin, jolloin suorituksia tehdään.

Perheopinnot ainakin viimeksi arvosteltiin 1-5 asteikolla.

Itse tykkäsin valtavasti perheopinnoista :)

T. Susanna

Ulkka kirjoitti...

Kiitokset nopeasta vastauksestasi, Susanna!

Verkkokurssi kuulostaa mielenkiintoiselta, joten onhan sitä kokeiltava. Tiedonlähteet ja tiedonhaku -verkkokurssi oli ihan itsenäistä opiskelua, vähän sellaista nippelitietoa, joten se oli hieman erilainen kokemus. Pidin kyseisestä verkkokurssista, koska kysymyksenasettelu oli todella selkeää ja vastailla sai omaan tahtiinsa.

Toisten opiskeljoiden ajatukset ovat aina mahtavaa antia. Oppiminen on niin paljon rikkaampaa, kun sitä tehdään yhdessä eikä ainoastaan yksinään puurtamalla. Verkon kautta opiskelu mahdollistaa ryhmässä oppimisen ja yhteisöllisyyden tunteet välimatkoista huolimatta ja molemmat ovat seikkoja, jotka antavat valtavasti intoa ja voimaa ainakin minun opiskeluuni. Itselläni on kokemusta verkkolukupiiristä ja verkkoluennoista ja näitä opiskelumuotoja en voi muuta kuin kannattaa ja suositella lämpimästi, siis erittäin lämpimästi.

Lähetä kommentti