Pages

Johdatusta psykologiaan

Olin jo kovasti odotellut, että milloin pääsen taas opiskelemaan. Eilen sain sähköpostiini opintokirjeen Johdatusta psykologiaan-opinnoista (PSYY011), joihin olin ilmoittautunut. Opinnot ovat 4 opintopisteen arvoiset ja ajattelin suorittaa ne tässä syksyn aikana muiden opintojeni lomassa sopivissa väleissä.

Psykologian johdatusopinnoissa tutustutaan psykologiaan ja katsastellaan monenlaisia arkipäiväisiä ilmiöitä teoreettisesti monesta eri näkökulmasta. Kurssi hyväksytään yleistieteellisinä opintoina Jyväskylän yliopiston kaikissa tiedekunnissa.

Opintotehtäviä saa jokainen opiskelija suorittaa ihan omaan tahtiinsa vapaasti pitkin lukuvuotta. Opinto-oikeus kestää siis koko lukuvuoden. Vastuu opinnoista on opiskelijalla itsellään, kuten toki kaikissa muissakin Avoimen yliopiston opinnoissa.

Opintomateriaaleina on erilaisia tiedonlähteitä. Opiskelija itse valitsee tiedon ja pohdiskelee asioita niiden pohjalta.

Kurssi suoritetaan joko kolmella opintotehtävällä tai verkko-opintona netissä. Opintotehtävissä on vaihtoehtoina joko yksilö- tai parityö. Opintotehtävät ovat esseetehtäviä, joissa on useita vaihtoehtoja valittavana. Kurssin yhtenä lähdemateriaalina on etälukion psykologia-sarja, joka sisältää viisi puolen tunnin ohjelmaa.

Itse teen opinnot itsenäisesti esseetehtävinä ja aion myös käydä opintopiirin tapaamisissa, joita järjestetään viisi kertaa loka-marraskuussa.

Opinto-oppaan ja muun saamani opintomateriaalin perusteella tulen varmasti oppimaan paljon uutta ja mielenkiintoista, mutta lisää ajatuksiani saatte aiheesta, kun ehdin perehtyä psykologian saloihin.

Ensi viikolla alkaakin sosiaalityön aineopinnot perusopintojen kanssa yhteisellä perehdytystilaisuudella ja viikolla 38 alkavat aineopintojen luennot sekä englannin valmentava kurssi. Siitä sitten alkaakin kunnon aherrus, koska opintoja on useina iltoina viikossa ja jopa joinakin lauantaipäivinäkin. Reippaasti mukaan vaan :)
T. Susanna

btemplates

2 kommenttia:

Ulkka kirjoitti...

HEIPPA SUSANNA!

Kiitos "etukäteistiedoista" psykologian kurssiin liittyen. On upeaa, kun on erilaisia suorittamistapoja, joista voi valita itselleen sopivimmat ja mieluisimmat.

Kerroit, että myös sosiaalityön aineopinnot ja englannin kurssi ovat alkamassa. Enpä muuta voi kuin ihmetellä, miten energiasi ja etenkin aikasi riittää tuohon kaikkeen. Voimia toivotan sinulle oikein superextra-säkillisen!

Odottelen innokkaana tulevia blogi-tekstejäsi!

T: Ulla

LisaCB kirjoitti...

That was so amazing I loved that. PMP Wage Slips

Lähetä kommentti