Pages

Tietoteknillisiä haasteita?

Perheopintojen opiskelijana sain heti syyskuun alussa sähköpostiohjeita opintojen aloittamiseksi. Opiskelijoiden on rekisteröidyttävä Korppi-opintotietojärjestelmään ja tämä tehtävä onnistui minulta oikein hyvin. Kävin tutustumassa Korppiin pari kertaa, koska ympäristö oli minulle aivan uusi. Ihmettelin, miksi Korpissa ei näkynyt perheopintojen kursseja, vaikka olin ilmoittautunut opintokokonaisuuteen jo elokuun alussa. Korppi-ympäristöä aikani tutkittuani, päätin kysyä neuvoa kurssisihteeriltä.

Kurssisihteeri vastasi hyvin nopeasti kysymyksiini ja kehotti ilmoittautumaan opintojaksoille, mutta ei opintokokonaisuuteen. Kyseinen tieto oli tullut myös 1.9 saapuneessa sähköpostiohjeistuksessa, mutta hätäisenä ihmisenä olin lopettanut ohjeiden lukemisen heti kohdan 2 a) jälkeen (kohtia oli yhteensä kahdeksan) ja siirtynyt mahtipontisena ja itsevarmana suoraan käytännön toimenpiteisiin. Mikäli olisin malttanut lukea ohjeet loppuun saakka, kurssisihteerin ei olisi vielä tässä vaiheessa tarvinnut antaa minulle henkilökohtaista ohjausta.

Siispä menin Korppiin ilmoittautumaan opintojaksoille. Voi miten helppoa ilmoittautuminen olikaan! Valitsin haku ja ilmoittautumis-välilehden ja sieltä perheopinnot ja oppilaitokseksi tietenkin Chydeniuksen. Johdatus perheopintoihin (P010), Perheen voimavarat ja ongelmat (P020), Kasvatusajattelu perheessä (P030). Näiden kolmen opintojakson ilmoittautumiset keski-ikäinen täti hoiti niin että heilahti! Seuraavaksi ilmeni pieniä pulmia.

P040-jaksolle en voinut ilmoittautua, koska aluksi listassa ei ollut lainkaan Perhesuhteiden säätely -alajaksoa. Lopulta löysin jakson, kun olin napauttanut linkkiä opintokokonaisuuden kohdalta. Kas kummaa, alajakso avautui, mutta ilmoittaudu -painike puuttui. Toinen pulma tuli vastaan Valinnaisten perheopintojen kohdalla. En uskaltanut ilmoittautua, koska en tiennyt pitääkö ilmoittautua P050- eli valinnaisiin opintoihin vai suoraan valitsemalleni alajaksolle.

Siispä otin taas yhteyden kurssisihteeriin. Hän lähetti ystävällisesti linkin, jonka kautta voin ilmoittautua Perhesuhteiden säätely -jaksolle. Klikkasin linkkiä ja ilmoittaudu -painike löytyi välittömästi. Seuraava kummastusta herättävä asia oli se, että valikosta ei voinut valita Chydeniusta, kuten kolmessa ensimmäisessä kurssissa. Ilmoittauduin siis ilman oppilaitoksen määrittämistä, mutta toki ilmoitin kurssisihteerille havaitsemastani puutteesta. Kurssisihteeri vastasi nopeasti ja kertoi, että asiaa selvitellään Jyväskylässä. Hän ohjasi minua myös ilmoittautumaan nimenomaan P050 -jaksolle, ei suoraan valitsemalleni alajaksolle ja tein työtä käskettyä.

Tänään luin alkuperäisiä ohjeita hieman eteenpäin. Havaitsin, että ohjeistuksen kohdassa 2 b) oli suorat ilmoittautumislinkit opintojaksoille. Ohjeissa luki lihavoituna, että älä ilmoittaudu opintojaksoille muuta kautta. En tietenkään ollut käyttänyt suoria linkkejä, vaan olin lähtenyt Korppiin sooloilemaan ja häiriköinyt kurssisihteeriä usealla turhanpäiväisellä sähköpostiviestillä. Näin jälkiviisastuneena voin sanoa, että ainoastaan oppilaitoksen puuttuminen P040 -jakson valikosta sekä epätietoisuus Valinnaisesta jaksosta olisivat nippa nappa olleet asiallisia ja aiheellisia kysymyksiä.


Tämän ilmoittautumisjupakan lopputuloksena minun on pakko myöntää, että ongelmistani vain yksi johtui tietotekniikasta ja loput omasta hätiköinnistäni, huolimattomuudestani ja liiallisesta itsevarmuudestani verkkoympäristön käyttämisessä. Yritän jatkossa lukea kaikki mahdolliset ohjeet loppuun asti ja olla työllistämättä ihmisiä hosumiseni ja sooloiluni takia. Kiitokset ystävälliselle kurssisihteerille ja pahoittelut aiheuttamastani ylimääräisestä työstä. Kyllä minulle olisi saanut heti kättelyssä laittaa lyhyen ja ytimekkään viestin: Lue lähettämäni ohjeet!

Ainoa lohdullinen seikka tässä jupakassa on se, että kyse ei varsinaisesti ollut "järkeni loppumisesta" vaan lähes mahdottomalta tuntuvasta ilmiöstä eli LIIAN NOPEASTA HÄMÄLÄISESTÄ!

btemplates

5 kommenttia:

Susanna Muhonen kirjoitti...

Voi Ulla :) kuulosti ihan mun touhailuilta. Minä en yleensä koskaan lue ohjeita, vaan alan vain painella nappeja :D (siis vaikkapa, jos saan uuden kodinkoneen)
Pääasia on, että kaikki on nyt hyvin ja sait sitten viimein ilmoittauduttua.

Ulkka kirjoitti...

Juu nyt asiat ovat hyvin. Aina näistä sohlingeista jotain oppii!

Tuija kirjoitti...

Hmm... pitänee tarkistaa hieman omia ilmoittautumisia. Taisin ilmoittua valinnaisista suoraan alajaksolle enkä sille P050-jaksolle.
Itse kohtasin myös saman ongelman, että Chydeniusta ei löytynyt valikosta, vaikka meninkin ohjeistettua reittiä pitkin. Soittelin myös kurssisihteerille useampaan kertaan, kun aina oli vain Lapin kesäyliopisto vaihtoehtona. Parin päivän odottelun jälkeen asia oli korjaantunut ja ilmoittautuminen onnistui. Koneet on ihania, mutta samalla niin raivostuttavia :)

Ulkka kirjoitti...

Heippa Tuija!

Hyvä, jos kirjoituksestani oli sinulle jotain hyötyä. Kiitos, että kerroit myös omista kokemuksistasi Korpissa. On niin lohdullista, kun löytää kohtalotovereita. Tosin sinä olit tainnut lukea ohjeet loppuun asti. :)

custom essay writer kirjoitti...

Hi! Every day, we hear the I-need-someone-to-write-my-essay-for-me phrase from students all across the country, as well as worldwide.

Lähetä kommentti