Pages

Olevista ja tulevista opinnoista

Kävin tänään Optimassa katsomassa, onko sinne tullut mitään uusia viestejä. Virolaisen Sanna oli laittanut viestiä, jossa kerrottiin uusinta tietoa sosionomi AMK -tutkinnon rinnastamisesta alempaan yliopistotutkintoon. Viestissä uumoiltiin, että sosionomin polku maisteriksi helpottuu hieman, eikä opintopisteitä tarvitsisi tulevaisuudessa suorittaa niin paljon kuin tutkintovaatimukset tällä hetkellä määrittävät. Tämä oli niin iloinen ja hyvältä tuntuva uutinen, että halusin heti mainita siitä täällä blogissa. Opiskelu on toki kiinnostavaa ja antoisaa, mutta työn ja perheen ohella opiskeleminen on sen verran vaativaa, että en pistä vastaan, mikäli aiemmista opinnoista hyväksiluettaisiin hieman enemmän. Sannan mukaan saamme syksyn aikana lisätietoa ja niitä tietoja jään toiveikkaana odottelemaan.

Kielenhuollon tehtävissä olen jo edistynyt jonkin verran. Haastavilta jotkin tehtävät ovat tuntuneet. Aika ajoin tämä armas suomen kielemme on tuntunut melkeinpä vieraalta kieleltä, sen verran syvällisesti on nyt joutunut pohtimaan rinnastuksia, sanajärjestyksiä ja lauseenvastikkeita. Joka tapauksessa toiveeni ovat sikäli korkealla, että uskallan varovasti toivoa saavani hyväksytyn arvosanan heti ensi yrittämällä. Oletan, että viikonloppuna voisin taas perehtyä tehtäviin paremmin. Tällä viikolla iltani ovat olleet sen verran täyteen buukattuja, että työskentelyssä on ollut pakko pitää pieni breikki.

Eilen sain sähköpostia perheopintojen tiimoilta. Perehdytystilaisuus pidetään to 10.9.09 klo 18-20 Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Niin mielelläni kuin olisinkin silloin paikalla, se ei vain ole mahdollista. Pääsen töistä noin 16-16.30 ja matka edestakaisin on noin 900 kilometriä. Ilmeisesti perehdytystilaisuuteen ei taida olla mahdollista osallistua verkkovälitteisesti. Olisin toivonut sen olevan mahdollista.

Sähköpostissa tuli kuitenkin oikein hyvät ohjeet ja tehtäviäkin jo annettiin. Aluksi pitää kirjoittaa perheopintojen opiskelusuunnitelma (HOPS). Sähköiseen opintotietojärjestelmä Korppiin pitää rekisteröityä ja sen jo teinkin. Tietoa annettiin myös lähiopetuksesta ja oppimistehtävien oma-arvioinnista. Liitteistä löytyi myös 95-sivuinen perheopintojen opiskeluopas.

Opiskelun käynnistyminen ja tositoimiin ryhtyminen tuntuu jännittävältä. Näen aina etukäteen erittäin selkeästi mielessäni, miten sutjakkaasti ja sujuvasti saan tehtävät valmiiksi yksi kerrallaan, mutta jatkossa totuus paljastuu toisenlaiseksi. Millaiseksi??? Siitä kuulette sitten tuonnempana!

Kommentoikaa ja osallistukaa, niin saamme tänne aikaiseksi kunnon vertaistukiryhmän!!!

T: Ulla

btemplates

3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Hienoa jos polku maisteriksi hieman helpottuisi! Itse olen vasta opintojen alkutaipaleella avoimessa, perheopinnot aloituksen alla ja sosiaalityön perusopinnot myös siltä osin kun ei saa hyväksiluettua. Mukava kuulla lisää muutoksista syksyn tullen!

Mukava myös lueskella teidän kokemuksia avoimessa opiskelusta, kertokaahan lisää kokemuksia ja tunnelmia!

Ulkka kirjoitti...

Hei Tuija!

Kerrothan sinäkin aina silloin tällöin, miten opintosi sujuvat. Täällä voit mm. kertoa omista kokemuksistasi, kysellä, ihmetellä ja kommentoida. Kuulemisiin ja onnea opinnoillesi. T: Ulla

Susanna Muhonen kirjoitti...

Tuosta kielenhuollon kurssista..
Itse olen ilmoittautunut keväälle kirjoitusviestinnän perusteisiin XKV0201 3 op
Kurssilla perehdytään kirjoittamisprosessiin ja asiatyylisten tekstien laatimiseen. Kurssi käy äidinkielen kirjoitusviestinnän kurssiksi Jyväskylän yliopiston useimmissa tutkinnoissa, kuten juuri sosiaalityöhön.
Mielenkiintoista on sitten jossain vaiheessa vertailla näitä kahta viestintäopintokokonaisuutta keskenään.
T. Susanna

Lähetä kommentti