Pages

Opiskelijan viikko tiivistettynä


Nyt pitääkin oikein pinnistellä, että muistan mitä kaikkea on tullut puuhailtua. Siis opiskelun merkeissä. Muusta tuskin kovin mielellään haluatte kuulla, vaikka puhelias olenkin ;)

Viime viikon lauantaina meillä sosiaalityön aineopintoja suorittavilla oli Anu-Riina Svenlinin ohjaamana päivä kvalitatiivisten tutkimusharjoitusten analyysimenetelmiä ( viimeinen kerta tähän kurssiin liittyen). Harjoittelimme ryhmissä pienimuotoisen analyysin tekoa niistä tekemistämme perhehaastatteluista. Päivä oli kiva ja mielenkiintoinen ja aivan varmasti ei ollut tylsä, kuten joku voisi ajatella. Usein tulee puurrettua yksin opintojensa kanssa, mutta tämä oli niitä harvoja päiviä, kun sai puuhastella toisten kanssa, Välillä tekee hyvää saada jutella muutenkin opiskeluistaan samassa tianteessa olevien kanssa. Saa monenlaista näkökulmaa. Päivän tavoite oli, että opimme itse tekemään analyyseja erilaisista aineistoista. Perusasiat tulikin opittua, mutta kyllä noihin asioihin täytyy perehtyä ajan kanssa. kurssin harjoitustyönä tehdään oma analyysi ja aineistona on meidän kaikkien perhehaastatteluiden litteroinnit. Haastavaa taitaa olla, mutta mikä ihanaa, niin on aivan erilaista opiskelua kun esim luentopäiväkirjojen kirjoittaminen.


Tämän viikon keskiviikkona oli englannin valmentavan kurssin koe. Siitä sanon vain sen verran, että "huh, huh". Toivon vain koko mielelläni, että pääsisin siitä joten kuten läpi, josta en tosiaankaan ole ollenkaan varma. Muuten valmentavan kurssin arvointi on hyvä, koska se on joko hyväksytty tai hylätty. Eli jos pääsee kurssista läpi, niin arvosanaa ei ole. Kurssin arvointiin vaikuttavat kokeen lisäksi myös muut kerssilla tehdyt tehtävät esim. essee ja suullinen esitelmä.


Asiantuntijuus ja ammatilliset käytännöt teemaa opiskelin kuuntelemalla kaksi Tuomo Kokkosen luentoa nauhoitteina ja kirjoitin niiden osalta luentopäiväkirjaa. Asiantuntijuus luentoja on neljä ja niiden tarkoituksena on perehtyä sosiaalityön asiantuntijuuden peruskysymyksiin, professionaalisuuteen, sekä sosiaalityön asiantuntijuuden omaleimaisuuteen suhteessa muiden alojen asiantuntijuuteen.


Englannin esseen hiominen oli eilen listallani ja valmiiksihan se lopulta tulikin. Huvittava piirre kuitenkin oli se, että itsestäni tuntui kun se olisi ollut alakoulun kirjoitelma, Sen verran huono on vielä (huom. "Opin pikkuhiljaa", yritän ajatella positiivisesti) kielitaitoni, että kovin monimuotoisia kirjoitelmia en vielä saa aikaiseksi.


MUKAVAA opiskeluviikkoa kaikille. Itselläni on taas paljon puuhaa opiskelun saralla. Tiistaina alkaa Academic reading-kurssi (pääsinköhän edes siltä valmentavalta läpi), joka on tiistai- ja torstai-iltaisin. Kurssi kokoontuu 9 kertaa ja sitten tehdään kirjallinen lopputyö, joka on tiivistelmä omaan alaan liityvästä kirjallisuudesta.


Ensi viikolla pääsemme tutustumaan kvantitatiiviseen eli määrälliseen tutkimukseen kahden luennon kera. Kiirettä pitää, mutta levätään heti kun siltä tuntuu. On mahtavaa, kun suurimman osan luennoista voi kuunnella tallenteina, eli jos ei reaaliaikaisesti pääse luennoille, niin ei hätää.T. Susanna :)

btemplates

2 kommenttia:

Ulkka kirjoitti...

Heippa Susanna!

Viime aikoina opintojen suhteen kovin hitaaksi osoittautunut hämäläinen ihmettelee edelleen Pohjanmaan tytön vauhtia :)

Kiitos, että taas kirjoittelit kuulumisia. Itseäni hieman hirvittää mahdolliset tulevat sosiaalityön aineopinnot, kun ne tuntuvat työllistävän paljon ja melko nopeassa tahdissa. Tai sinä suoritat lisäksi englannin kieliopintoja (onneksi olkoon tähänastisista saavutuksistasi)ja mahdollisesti muitakin "ylimääräisiä" kursseja.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan seuraavaa blogi-tekstiäsi.

Ja muistathan välillä myös levätä!

T: Ulla

Susanna Muhonen kirjoitti...

Täytyy nyt kyllä myöntää, että koville ottaa, mutta ei johdu aineopinnoista, vaan tosiaan kun on lisäksi 2 kertaa viikossa nuo englannin opinnot. Valmentavan kurssin pääsin onneksi läpi ja nyt on tuo academic reading-kurssi, joka oikeastaan vaikuttaa valmentavaa kurssia helpommalta. Tuolla kurssilla keskitytään onneksi tekstiin, eikä niinkään kielioppiin eikä puhumiseen. Iloisella mielellä oon kun joululoma saapuu eikä vähään aikaan tarvi suorittaa mitään, tai ainakaan ole hoppu.
t. Susanna

Lähetä kommentti