Pages

Kielenhuollon tehtävät saapuivat!

Kolmen opintopisteen kielenhuollon itseopiskelukurssin monistenippu saapui eilen. Eri tyyppisiä tehtäviä on 13 kpl. Tutustuessani niihin eilen illalla, huomasin heti, että osa tehtävistä on erittäin haastavia. Apuvälineiksi hain kirjastosta kaksi opettajan suosittelemaa kielenhuollon oppikirjaa. Lisäksi käytän apuna internetistä löytyviä kielenhuolto-oppaita. Tehtävien haasteellisuus osoittaa minulle sen, että äidinkielen oikeaoppinen hallitseminen vaatii todellista perehtymistä mm. kielioppiin ja oikeinkirjoitukseen. Ainakaan minä en voi tehdä kyseisiä tehtäviä pelkästään selkärangasta.

Tehtäviin sisältyy myös pohdintatehtävä kirjallisesta viestinnästä. Pohdintatehtävä vaatii aikaa ja perehtymistä, koska aineisto on etsittävä itse esim. lehdistä tai muusta ympärillä olevasta julkisesta viestinnästä. Näin ollen muutaman viikon aikana on kiinnitettävä tietoisesti huomiota kaikkeen kirjoitettuun tekstiin ja kerättävä löydetty aineisto paperille muistiin pohdiskelua varten.

Olen alustavasti suunnitellut sellaista taktiikkaa, että teen nopeasti helpoimmilta tuntuvat tehtävät valmiiksi. Tällä tavoin saan jäljellä olevien tehtävien määrän nopeammin pieneksi ja stressikäyrä pysyy toivon mukaan alhaisena. On niin eri tilanne, kun työn alla on enää kuusi sivua eikä vielä kaksitoista.

Työviikko meni jälleen nopeasti. Tänään hoidimme pakolliset kotihommelit ja nyt on iltaan asti aikaa ratkaista suomen kielen arvoituksia, kun tytärkin lähti tallille kavereita tapaamaan ja heppoja hoitelemaan. Kerron teille hieman myöhemmin, millä tavoin kielenhuolto-opintoni sujuvat. Saas nähdä, pysyykö homma hanskassa!

btemplates

5 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Löysin bloginne vahingossa eilen. Itsekin aloitin avoimessa tänä syksynä. Kiinnostavaa lukea kokemuksistanne, kirjoittakaa ihmeessä lisää. :)

Susanna Muhonen kirjoitti...

Mukavaa, että löysit tänne. Olemme vasta elokuussa aloitelleet tätä blogia, eikä täällä vielä ole kovasti keskustelua ollut.Minulla opinnot alkavat (jatkuvat) kuun puolessa välissä ja aionkin sitten heti purkaa ajatuksiani opinnoista tänne. Mitä sinä opiskelet? Pysy "linjoilla" Veera :)
T. Susanna

Ulkka kirjoitti...

HEI VEERA!

Oikein hauskaa, että löysit blogimme. Mitä sinä opiskelet avoimessa? Oletko Chydeniuksen opiskelija vai jostain toisesta opinahjosta? Olisi mukavaa kuulla, miten sinun opintosi ovat lähteneet käyntiin.

Kirjoittelemme toki lisää ja tuntuu todella mukavalta, kun toiset opiskelijat tai muutoin aiheesta kiinnostuneet käyvät täällä lukemassa ja kommentoimassa kirjoituksiamme. Uskon ja toivon vuorovaikutuksen täällä blogissa vilkastuvan, kun syksyn opinnot lähtevät kunnolla käyntiin. Me opiskelijat taidamme olla vielä hieman kesäisissä tunnelmissa! :)

Kuulemisiin puolin ja toisin!
Intoa opintoihisi!

T: Ulla

Veera kirjoitti...

Opiskelen Helsingin avoimessa. Kesken on taidehistorian kurssi ihan vaan omaksi iloksi ja kohta alkaa ympäristövaikutusten arviointi -kurssi, jonka käyn omaa kouluani varten. :) Olen siis kokopäiväisesti viheralan opiskelija ammattikorkeakoulussa.

Susanna Muhonen kirjoitti...

Kiva Veera kun saadaan eri alojen opiskelijoita tänne :) Kerrohan aina välillä kuulumiset.
T. Susanna

Lähetä kommentti