Pages

Englannin kieliopinnot

Kuten tuolla jossakin aikaisemmassa kirjoituksessani olen maininnut, niin kielitaitoni on se alue, joka on minulle erittäin haastavaa. Ongelmia on ollut sekä ruotsissa, että englannissa, enkä muita kieliä uskalla ajatellakaan siihen lisäksi. Suuri haaste on minulle nimenomaan kielten puhuminen. Vaikka ei kielioppinikaan huippuluokkaa ole, niinä koen kuitenkin olevani siinä ihan perustasoa. En kertakaikkiaan saa tuotettua puhetta juuri ollenkaan muilla kielillä kuin omalla rakkaalla suomen kielellä :) Tuntuu jopa ihmeelliseltä, että miksei tällainen puhelias höpöttäjä nyt kehtaisi edes yrittää puhua kieliä. En tiedä, mikä on "vikana", mutta minulla tuntuu olevan joku kummallinen lukko, joka ei aukea sitten millään. Vai mikä lienee umpisolmu :D

No joo.. Asiaan.: Tänään alkoi englannin valmentava kurssi. Tutkintotavoitteisesti opiskelevillehan kieliopinnot kuuluvat osana tutkintoa, joten englannin valmentava kurssi on hyvä ponnahdus, jos kielitaito englannissa on päässyt ruostumaan tai kuten minun tapauksessani, sitä ei ole ollutkaan. Olen jo ilmoittautunut Academic Reading ja Communication skills -kursseille ja minulla on nyt sellaiset odotukset, että kun käyn tämän valmentavan kurssin, niin uskallan sitten mennä noille kahdelle muulle kurssille.

Nyt valmentavan kurssin ensimmäisellä kerralla opettaja esitteli kurssin sisältöä ja esittelimme kaikki myös itsemme. Teimme tehtäviä sekä yksin, että parin kanssa ja lopuksi oli tietokilpailu. Kurssin opettajana toimii Nina Hansén, joka vaikutti erittäin asiantuntevalta ja mikä parasta miellyttävältä ja sympaattiselta ihmiseltä. Meitä opiskelijoita on ilmoittautunut ryhmään vain 12, joten ryhmämme oli mukavan pieni. Opiskelukaverit vaikuttivat kaikki mukavilta, joten seuraavan kerran menen kurssille mielelläni.

Kurssille mahtuu vielä mukaan, kurssilla on tilaa 20 opiskelijalle. Opettaja sanoi, että vielä torstaina (17.pvä) ehtii kurssille mukaan, vaikka ehdimmekin jo aloittaa. Jos yhtään olette joku ajatelleet kurssille ilmoittautua, niin suosittelen ilmoittautumaan pikaisesti. Kurssi on 3 opintopisteen arvoinen ja sen voi ottaa valinnaiseksi kieliopinnoksi. Toki kurssille voi tulla ilman tutkintotavoitettakin, ihan itsensä takia oppimaan.

Vaikkakin alkutasoni on heikko, niin uskon, että opin kurssilla ihan kivasti. Kurssi kokoontuu 9 kertaa (36 tuntia) ja sen jälkeen on koe. Kurssin arviointi on hyväksytty - hylätty, joten jos koe menee läpi, niin kurssi on suoritettu. Tuo on mielestäni reilu juttu, ettei todistuksessa sitten näy arvosanaa, vaan riittää, että on yrittänyt parhaansa ja suorittaa kuitenkin kurssin hyväksytysti.
Kerron lisää englannin opinnoistani tässä syksyn aikana.

Keväällä kielitaitoni on ihan varmasti kehittynyt valtavasti käytyäni nuo kaikki kolme 3 opintopisteen kurssia. Englannin osalta opiskelu onkin tulevaa tutkintoani ajatellen ohi. Ensi vuonna sitten ruotsinkielen kimppuun :D

Haasteet ovat tarkoitettu ylitettäväksi !


T. Susanna

btemplates

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Kuulostaa erittäin hyödylliseltä tuo valmentava kurssi! On myös lohdullista kuulla, että muillakin on sisäisiä esteitään kielten puhumiselle. Minulta sujuu englanti ja sitä joudunkin käyttämään aina töissä. Mutta ruotsin suhteen minulla on suuri muuri edessä. En vain kehtaa puhua sitä, sillä kielitaitoni on niin huono. Käyttäisin ruotsia vain jos minun olisi pakko selvittää jokin asia ruotsalaisen kanssa, joka ei osaisi muita kieliä. Vähän samanlainen tilanne on kiinan kielen kanssa, jota olen opiskellut nyt vuoden. En kehtaa puhua kiinalaisille kiinaa, se tuntuu niin ylitsepääsemättömältä. Mutta toivon siihen tulevan muutosta, jos pääsen maahan vaihto-opiskelemaan.

Mukavaa kurssia Susanna!

Susanna Muhonen kirjoitti...

Kiitos Sara kommentistasi :)
Sinäpä olet erikoista kieltä, kuin kiinaa opiskellut (tai onhan se toisaalta aika suuren ihmismäärän käyttämä kieli). Harmi jos et uskalla sitä käyttää. Minulla on melko sama tilanne ruotsinkielen, kuin englannnin puhumisen kanssa, mutta koen englannin olevan se vielä haastavampi kieli. Mutta kuten alkuperäisessä kommentissani kerron, kyllä se siitä ;)Onkohan ruotsista valmentavaa kurssia? Jospa sinä aloittaisit siitä.:)

Lähetä kommentti